
Klachtenreglement Stichting Safe Almere
Doel:
Het doel van klachtenbehandeling is dat het wederzijds vertrouwen tussen betrokken partijen versterkt en/of hersteld wordt.
Uitgangspunt:
Stichting Safe Almere hecht grote waarde aan de tevredenheid van haar deelnemers en externe partijen waarmee we samenwerken. Indien iemand een klacht heeft waarbij medewerkers of deelnemers van Stichting Safe Almere betrokken zijn, dan gaan we daar op onderstaande wijze mee om:
- Indienen van klachten
Klachten kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend bij Stichting Safe Almere. De klacht wordt ingediend bij dat onderdeel waarop de klacht betrekking heeft. Naar aanleiding van een mondelinge klacht wordt een formulier opgestuurd, waarin de klacht schriftelijk wordt verwoord.
Een klacht wordt niet in behandeling genomen, indien het gedragingen en/of uitlatingen betreft, die langer dan een jaar voor indiening van de klacht hebben plaatsgevonden.Een klacht wordt eveneens niet in behandeling genomen indien noodzakelijke gegevens ontbreken. Indien een klacht niet in behandeling wordt genomen ontvangt de klager hierover binnen drie weken schriftelijk bericht.
- Administratieve verwerking
De ingediende klacht bevat tenminste naam en adres van de indiener, de datum, waarop de gedraging en/of uitlatingen hebben plaatsgevonden, alsmede een korte omschrijving van de feiten, waarop de klacht betrekking heeft. Een volledig en correct ingevulde klacht wordt in behandeling genomen door het onderdeel van Stichting Safe Almere, waarop de klacht betrekking heeft en de klacht wordt binnen een week bevestigd met een schriftelijke ontvangstbevestiging. De klager wordt ingelicht over de wijze waarop de procedure vervolgens verloopt, alsmede over de eventuele verdere maatregelen, die naar aanleiding van de bevindingen zijn of zullen worden ondernomen.
- Afdoen van klachten
De behandeling van de klacht geschiedt door twee personen die niet aanwezig zijn geweest bij de gedragingen en/of uitingen waarop de klacht betrekking heeft. De klager wordt schriftelijk in kennis gesteld van het tijdstip, waarop diens klacht wordt behandeld. De klager en diegene waarop de klacht betrekking heeft, krijgt de gelegenheid aan te geven of hij wil worden gehoord. Het bestuur kan besluiten ambtshalve te horen. Dit gebeurt in de vorm van hoor en wederhoor. Van het wederhoor wordt een schriftelijk verslag opgemaakt door de klachtencoördinator. Dit verslag wordt zowel aan de klager als diegene waarop de klacht betrekking heeft toegezonden.
- Afhandelingstermijn
Een klacht wordt binnen zes weken na ontvangstdatum (behoudens overmacht) afgehandeld. Er is een mogelijkheid om deze termijn gemotiveerd te verlengen. De indienen zal hiervan schriftelijk in kennis worden gesteld. Maatregelen die zijn of worden genomen naar aanleiding van de klacht worden hierin verwoord.
- Klachtadviesprocedure
Klager kan zich extern laten adviseren en begeleiden omtrent een ingediende klacht. Eventuele hieruit ontstane kosten zijn voor rekening van de klagende partij en worden in principe niet vergoed door Stichting Safe Almere of een uitkerende instantie.
- Tevredenheid
Klager kan zich extern laten adviseren en begeleiden omtrent een ingediende klacht. Indien de klager niet tevreden is met de afhandeling van de klacht door Stichting Safe Almere, dan kan de klacht voorgelegd worden aan een externe relevante geschillencommissie, waarbij vermeld wordt dat de klacht eerder is ingediend bij Stichting Safe Almere. De externe instantie zal de klacht behandelen volgens haar eigen procedures en richtlijnen. Stichting Safe Almere zal hieraan meewerken en alle benodigde informatie verstrekken. Na de behandeling van de klacht zal de externe instantie een uitspraak doen. Stichting Safe Almere zal zich conformeren aan de uitspraak en de noodzakelijke maatregelen treffen.
- Klachtenregistratie
De klachtencoördinator van Stichting Safe Almere registreert alle binnenkomende klachten, in aantal klachten, datum indiening klachten, datum bevestiging ontvangst, soort deelname, aard van de klachten, aantal klachten dat in behandeling is genomen, aantal klachten dat niet in behandeling is genomen, datum schriftelijke bevestiging indien niet in behandeling genomen, getroffen maatregelen en datum schriftelijke bevestiging afhandeling klacht.
- Vertrouwelijkheid en Privacy
Stichting Safe Almere zal de klachtenprocedure en de behandeling van klachten vertrouwelijk behandelen. Persoonlijke gegevens van de klager en betrokken partij(en) zullen alleen worden gebruikt voor het behandelen van de klacht en worden niet zonder toestemming van de betreffende partij(en) aan derden verstrekt, tenzij dit noodzakelijk is voor de afhandeling van de klacht of op grond van wettelijke vereisten. en partij(en) zullen alleen worden gebruikt voor het behandelen van de klacht en worden niet zonder toestemming van de betreffende partij(en) aan derden verstrekt, tenzij dit noodzakelijk is voor de afhandeling van de klacht of op grond van wettelijke vereisten.
ANBI-STATUS
Stichting Safe Almere heeft een ANBI status en is ingeschreven onder nummer 811974029 met IBAN NL69INGB0004664090.
Dit betekent dat je donatie fiscaal aftrekbaar is én dat je er van op aan kunt dat je geld op een transparante wijze wordt besteed. Je steunt dus een erkende non-profit instelling als je doneert aan Stichting Safe Almere.
Voor meer info: info@stichtingsafe-almere.nl
Stichting Safe Almere
Zutphenseweg 8
7241 KR Lochem
info@stichtingsafe-almere.nl
KvK nr.: 34190183
RSIN: 811974029
Banknummer: NL69INGB0004664090
www.stichtingsafe-almere.nl

Bezoekadres:
Casa Casla
Weerwaterplein 3
1324 EE Almere